TANAP gazı geliyor

2015 yılında Kars’ın Selim ilçesinde temeli atılan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) 12 Haziran itibariyle hayata geçiyor.Türkiye’de gerçekleştirilen en önemli enerji projelerinden biri olma...

2015 yılında Kars’ın Selim ilçesinde temeli atılan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) 12 Haziran itibariyle hayata geçiyor.

Türkiye’de gerçekleştirilen en önemli enerji projelerinden biri olma özelliğine sahip TANAP, aynı zamanda bölgesel enerji politikalarına da yön verecek olan stratejik bir proje. Üstelik geçtiğimiz 3 yıl gibi bir sürede tamamlanması sebebiyle Türkiye’nin son dönemlerde “enerjide ticaret merkezi “olma sürecinin vizyon projesi olarak da öne çıkıyor.

Açıkçası TANAP’ın hayata geçmesi hem yeni büyük enerji projelerini tetiklemiş olacak hem enerji yatırımcılarının gözündeki Türkiye rolüne olumlu katkıda bulunacaktır.

TANAP NEDEN ÖNEMLİ?

Azerbaycan’ın Şahdeniz sahasından çıkartılacak doğalgaz rezervlerinin Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınmasını öngören Güney Gaz Koridoru’nun (GGK) en önemli ayağı olan TANAP ile Türkiye, Hazar Bölgesi’ndeki rezervlerin dünya pazarlarına transferini sağlayan merkez ülke pozisyonuna ulaşacaktır.

Küresel enerji piyasalarına açılmak isteyen diğer kaynak sahibi ülkelerin oldukça ilgisini çeken TANAP, bugün enerji ithalatında ülke çeşitliliğini sağlamak isteyen Türkiye’ye ve özellikle Avrupa ülkelerine ciddi fırsatlar sunmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar