Sosyal politikalarda AK Parti kendisiyle yarışıyor

AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne kadar değişim dönüşüm gerçekleştirdiği en önemli alanlardan birisi de sosyal politikalar oldu. Dolayısıyla sosyal politika uygulamaları 16...

AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne kadar değişim dönüşüm gerçekleştirdiği en önemli alanlardan birisi de sosyal politikalar oldu. Dolayısıyla sosyal politika uygulamaları 16 yıllık iktidar döneminde memnuniyet duyulan alanların başında geliyor.

Hem kullanılan sosyal politika araçlarının çeşitlenmesi hem de bu araçları kullanırken gerekli kaynak miktarının artması sayesinde toplumun dokunulmayan birçok kesimine ulaşma imkanı olmuş ve 2002 öncesinde devletin sadece soğuk yüzüyle karşı karşıya olan insanlar artık devletin kucaklayıcı yönüyle de tanıştı.

Sosyal politikalardan duyulan memnuniyet, 16 yıldır bu alana verilen öncelliğin devam etmesini ve sunulan hizmetlerin talep yönlü hizmetlerden ziyade arz yönlü hizmetler olmasını getirmektedir.

Yani benimsenen anlayış; ihtiyaç sahibinin talep etmesine gerek kalmadan, hizmetin hakkıyla ona ulaştırılması anlamına geliyor.

PEKİ AK PARTİ DÖNEMİNDE SOSYAL POLİTİKLARDA NELER OLDU?

AK Parti iktidarı süresince birçok yardım programı hayata geçirildi. Sosyal yardımların bugünkü durumuna baktığımızda, altı ana başlık altında 40 farklı yardım türünün vatandaşlara ulaştırıldığını görüyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar