Seçime giderken

24 Haziran seçimleri, geçmişte gerçekleştirilen seçimlerden hem önemi hem de bu seçim sonucunda gerçekleştirilecek yeni kurumsal yapılanma ve ekonomik hedefler açısından birçok yönüyle farklı...

24 Haziran seçimleri, geçmişte gerçekleştirilen seçimlerden hem önemi hem de bu seçim sonucunda gerçekleştirilecek yeni kurumsal yapılanma ve ekonomik hedefler açısından birçok yönüyle farklı bir seçim olacaktır.

Seçim sonrasında uygulamaya konulacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’de yapısal anlamda yeni bir döneme perde aralanırken ekonomik büyümenin can damarı olan siyasi istikrar olgusu Türkiye siyasal sisteminin temellerine sağlam bir şekilde yerleştirilmiş olacaktır.

PEKİ, 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ NEDEN ÖNEMLİ?

Öncelikle bu tarihte ilk defa Türkiye’de yeni bir hükümet sisteminin uygulamaya konulmasıyla bir taraftan Meclis yenilenirken diğer taraftan eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmış olacaktır.

İlk defa hayata geçecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurumların yapılanmasında, anlayışında ve hiyerarşisinde yeni bir anlayış meydana gelecektir.

Seçimden sonra seçilecek Cumhurbaşkanının Türkiye’de hükümeti de kuracak olması, bu seçim tablosunda hükümet çıkar mı çıkmaz mı tartışmalarını ya da koalisyonları devre dışı bırakacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar