Rüzgâr enerjisine Türkiye imzası

Yenilenebilir enerjide Türkiye’de yeni bir dönem başlıyor. Daha önce güneş enerjisinde gerçekleşen 1000 MW büyük ihaleye ek olarak, Rüzgâr Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) 1000 MW ihale...

Yenilenebilir enerjide Türkiye’de yeni bir dönem başlıyor. Daha önce güneş enerjisinde gerçekleşen 1000 MW büyük ihaleye ek olarak, Rüzgâr Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) 1000 MW ihale yapıldı. Böylelikle toplam olarak 2000 MW kurulu gücün tamamlanması için önemli bir adım atılmış oldu. 

Rüzgâr Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesiyle bu alanda birçok ilk gerçekleşti.

Şöyle ki,

Rüzgar enerjisinde ilk defa tek seferde bu kadar yüksek miktarda kurulu güç için hamle yapıldı.

Dünyanın en büyük firmaları güneş enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) için nasıl ihaleye girdiyse, rüzgâr için de üst düzey bir rekabet yaşandı. Dünyanın en büyük 8 firmasının bu ihaleyi almak için kıran kırana bir rekabete girmesi, Türkiye’nin yenilenebilir enerjide kapasitesinin göstermesi açısından çok önemli.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye aleyhine başlatılan negatif algı operasyonunun boşa çıkartılması için de önemli bu ihale. Küresel sermeyenin büyük firmalarının ihaleye olan ilgisi, Türkiye için olumsuz bir profil çizme çabasının bir anlam taşımadığının önemli bir göstergesidir. Bu ihale bölgeye ve dünyaya önemli bir mesajdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar