Proje Bazlı Teşvikler ne getiriyor?

Ekonominin bel kemiği olan yatırımların desteklenmesi ve yatırımlarda artış sağlanması amacıyla oldukça titiz çalışmalar sonucu hazırlanan Proje Bazlı Teşvikler hayata geçiyor.Bu teşvikleri...

Ekonominin bel kemiği olan yatırımların desteklenmesi ve yatırımlarda artış sağlanması amacıyla oldukça titiz çalışmalar sonucu hazırlanan Proje Bazlı Teşvikler hayata geçiyor.

Bu teşvikleri miktar ve süre kapsamında değerlendirecek olursak, Proje Bazlı Teşviklerin mevcut teşvik sisteminden oldukça ileri bir seviyede olduğunu ve gıda, metalürji, enerji ve petrokimya gibi stratejik alanları hedeflediğini görebiliriz.

Yani bu teşvikler gerçekten olması gereken şekilde seçici olmuştur.

PROJE BAZLI TEŞVİKLER CARİ AÇIĞI AZALTACAK

Türkiye ekonomisi için Damokles’in kılıcı olan cari açığın üzerine gidildiği bu dönemde ihtiyaç duyulan en önemli şey cari açığın büyüme üzerindeki olumsuz etkilerinin minimuma indirilmesidir. Bunun için de öncelikle cari açığın azaltılması ve ekonomik büyümeden fedakârlık yapmadan ekonomik büyümenin odağa alınması gerekiyor.

Bu amaçla, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Proje Bazlı Teşvik Sistemi ile Türkiye ekonomisinde cari açığı azaltarak ekonomik büyümeyi sürdürülebilir hale getiren ve ekonomide oldukça önemli bir yere sahip olacak olan 135 Milyar TL’lik dev yatırımın teşvik belgeleri sahiplerine dağıtıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar