Merkez Bankası faizleri düşürür mü?

Son dönemlerde faiz meselesi hem gelişmiş ülkelerin hem de gelişmekte olan ülkelerin gündemindeki temel konuların başında geliyor.

FED’in başlattığı faiz düşürme politikasını diğer ülkelerin merkez bankalarının da gündemine aldığı açık bir şekilde görülüyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun (PPK) bugün gerçekleştirilecek toplantısında da miktar konusunda farklı öngörüler olsa da faiz düşürme kararı çıkacağı beklentisi oldukça yüksek. Hatta Para Politikası Kurulu’nun olağan toplantı takviminde yer alan Eylül, Ekim ve Aralık toplantılarında yani bu yıl içerisinde 500-900 baz puan arasında faiz düşürüleceği konusunda farklı beklentiler var.

FAİZ DÜŞÜRME BEKLENTİSİ YÜKSEK

Yatırımlar ve tüketim harcamaları açısından oldukça önemli olan kredi faiz oranları ekonomik aktivitenin gidişatı konusunda belirleyici bir role sahiptir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar