Kurlar neden hareketli?

Son dönemlerde ekonominin en önemli gündem maddesini şüphesiz ki kurlarda yaşanan hareketlilik oluşturuyor. Çünkü kurlardaki artış üreticiden tüketiciye kadar toplumun tüm kesimlerini etkiliyor.Peki kurlarda geçen...

Son dönemlerde ekonominin en önemli gündem maddesini şüphesiz ki kurlarda yaşanan hareketlilik oluşturuyor. Çünkü kurlardaki artış üreticiden tüketiciye kadar toplumun tüm kesimlerini etkiliyor.

Peki kurlarda geçen hafta ortaya çıkan bu hareketlilik Türkiye ekonomisinin mevcut göstergeleriyle açıklanabilir mi?

Ya da Dolar ve Euro’da gerçekleşen rekor seviye hangi veri ve göstergeyle açıklanabilir?

PEKİ KURLARDAKİ HAREKETLİLİĞİN NEDENİ NEDİR?

Geçen hafta ABD’nin Suriye’ye müdahale edeceği konusunda ABD Başkanı Trump tarafından atılan tweetler, Doğu Akdeniz’de yeni bir gerginliğin hatta 3. Dünya savaşının çıkacağı konusunda yapılan açıklamalar her ne kadar piyasalarda bir gerginlik oluşturduysa da, ABD’nin Suriye’yi vurmasından sonra kurların aşağı yönlü bir trende girmesi bu hareketliliğin temel nedeninin konjonktürel olduğunu gösteriyor.

İşin ilginç yanı ise bir yandan Türkiye ekonomisinin 2017 yılında yüzde 7.4 büyüdüğü diğer yandan ekonomi için riskler oluşturan cari açığın azaltılması konusunda Proje Bazlı Teşviklerin açıklandığı ve yatırımların önünde en büyük engel olan faizlerin düşürülmesi konusunda adımların atıldığı bu dönemde böyle bir hareketliliğin oluşması akıllara ekonomi dışında başka faktörlerin mi devrede olduğu sorusunu getiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar