Kamuoyunda ve medyada İslâm iktisadı ve finansı algısı nasıldır?

Bu hafta sonu, İLKE Derneği bünyesindeki İslam İktisadı Araştırmaları Merkezi (İKAM) ve İstanbul Üniversitesi İslam İktisadı ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSİFAM) tarafından...

Bu hafta sonu, İLKE Derneği bünyesindeki İslam İktisadı Araştırmaları Merkezi (İKAM) ve İstanbul Üniversitesi İslam İktisadı ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSİFAM) tarafından “Kamuoyunda İslam İktisadı Algısı” Çalıştayı düzenlendi.

 Bu çalıştaya İslam iktisadı üzerinde çalışmalar yapan iktisatçılar katıldı ve yapılan araştırmaların sonuçları paylaşıldı. Bugün, çalıştayda sunulan iki araştırmanın ilginç sonuçlarını paylaşacağım.

İlk araştırma, Milli Savunma Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatih Savaşan ve Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fatih Yardımcıoğlu tarafından 1165’i öğrenci olmak üzere 2300 kişi ile yapılan “Kamuoyunda İslam İktisadı ve Finansı Farkındalığı ve Algısı”.

Peki, bu araştırmada neler çıktı?

KATILIM BANKALARI BİLİNMİYOR

Araştırmaya göre halkın yüzde 35,1’i; öğrencilerin ise yüzde 48,8’i İslam ekonomisi kavramından haberdar değil. İlginç olanı da halkın yüzde 20,9; öğrencilerin ise yüzde 33,2’sinin var olan ve bankacılık sistemi içerisinde yer alan “katılım bankacılığı” ifadesini hiç duymadığını ifade ediyor olması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar