Kadın istihdam oranını arttırmak, ekonomik büyümeyi hızlandıracak

Türkiye’nin son 5 yılındaki istihdam performansı umut veriyor. Bu dönemde 2 milyondan fazla kişiye istihdam sağlandı. Avrupa’da en yüksek miktarda kişinin istihdam edildiği ülke Türkiye. Her yıl...

Türkiye’nin son 5 yılındaki istihdam performansı umut veriyor. Bu dönemde 2 milyondan fazla kişiye istihdam sağlandı. Avrupa’da en yüksek miktarda kişinin istihdam edildiği ülke Türkiye. Her yıl işgücüne girmeye hazır 900 bin kişi için ek istihdam sağlandı.

Mevcut istihdam alanlarının kapasitesinin geliştirilmesi ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması için olmazsa olmaz şart, ekonomik büyümenin devamlılığı. Türkiye ekonomisi, ekonomik büyüme konusunda hem istikrarlı hem de başarılı bir grafik çiziyor.

2017 yılında da ekonomik büyümedeki olumlu trend sürdü. Bu yılın ilk iki çeyreğinde ekonomik büyüme oranı sırasıyla yüzde 5,2 ve yüzde 5,1. Ekonomik büyümenin istihdam dostu olduğu, her yıl iş piyasasına giren 1 milyona yaklaşan işgücünün istihdam edilmesi.

Ancak tüm bunlara rağmen, yani yüksek sayıda iş piyasasına giren işgücünün istihdam edilmesine ve istihdam artışına rağmen, işsizlik oranı halen çift hanede. Bu yılın Temmuz ayındaki işsizlik oranı da yine çift haneli, yüzde 10,7.

Bu noktada, işsizliği azaltmak için tematik çözümlere ihtiyaç var. Bu tematik çözümlerin önemli hedef kitlelerinden birisi de, kadınlar, yani kadınların istihdam oranının arttırılması.

Kadınların istihdam edilmesi, yani çalışması küresel ekonomik büyümeyi arttıracak temel unsurlardan birisi olarak kabul ediliyor. Türkiye’nin de bu alanda, yani kadın istihdamının arttırılması için, küresel ekonomik konjonktürü takip etmesi gerekli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar