İşveren nitelikli işçi istiyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hazırlanan Türkiye İşgücü Piyasası Araştırma Raporu dün Ankara’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hazırlanan Türkiye İşgücü Piyasası Araştırma Raporu dün Ankara’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katıldığı toplantı ile açıklandı.

Akademisyenler ve ilgili paydaşların yoğun katılımları ile gerçekleştirilen çalıştayda Türkiye’nin işgücü piyasalarının gelecek dönemdeki ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve işgücü piyasasının fotoğrafının çekilmesi açısından oldukça önemliydi.

İşyerlerindeki açık işlerin belirlenmesi, eleman temininde güçlük çekilen meslekler, işgücü piyasasının en çok ihtiyaç duyduğu meslekler ve işverenlerin gelecek 10 yılda ön plana çıkması bekledikleri meslekler 2018 İşgücü Piyasası Araştırma Raporu’nun başlıklarından bazılarını oluşturdu.

Türkiye’nin İşgücü Piyasası Araştırma Raporu’ndan ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

PEKİ ARAŞTIRMADA NELER ÖNE ÇIKTI?

Bilindiği üzere Türkiye’de işgücü piyasalarının en temel özelliği arz ve talebin uyumsuzluğudur. İŞKUR’un her yıl ez 1 defa yayınladığı bu raporlarda 3 temel esas ön plana çıkıyor. İşgücü talebinin eğilimlerini belirlemek, sektör ve meslek bazında açık işlerin tespiti ve aktif işgücü piyasası politikalarının ihtiyacına uygun olarak planlanmasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar