İstihdam artışı sosyal koruma kapsamının genişletilmesiyle mümkün

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), çalışma yaşamına dair tüm politikaların ve uygulamaların çatı kurumu. İşsizlik sorununun hafifletilmesi, istihdam oranlarının...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), çalışma yaşamına dair tüm politikaların ve uygulamaların çatı kurumu. İşsizlik sorununun hafifletilmesi, istihdam oranlarının arttırılması, istihdam alanlarının çeşitlenmesi, çalışanların hakları ve sorumlulukları, çalışma yaşamında karşılaşılan güçlükler, vb. birçok konunun doğrudan muhatabı ÇSGB.

Hatırlayalım, ÇSGB bu yıl içinde 2017-2019 dönemini kapsayan Ulusal İstihdam Stratejisi’nin yayınladı. Asıl aktör ÇSGB olmasına rağmen, çalışma hayatının öznesi insan olunca stratejide de göreceğimiz gibi istihdam konusunda paydaş birçok kurum var.

ÇSGB öncülüğünde dün gerçekleşen “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi Teknik Yardım Projesi” kapanış toplantısında da, istihdam alanında uygulanacak politikaların tek boyutlu değil, eğitim, sosyal politika gibi çok boyutlu bir yaklaşımla belirlenmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Toplantıda öne çıkan başlıklar eğitim ve sosyal politikaların desteğiyle istihdam oranlarında artış sağlanabileceği.

Peki istihdam politikalarının etkin olabilmesi için neden eğitim politikalarına ve sosyal politikalar ihtiyaç var?

Türkiye’de Temmuz 2017 verilerine göre işsizlik oranı yüzde 10,7.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar