İslami Finans alternatif mi tamamlayıcı mı?

Geçen Cumartesi günü İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde “2. Türkiye’nin Ekonomik Problemleri ve İslam İktisadının Çözüm Önerileri Çalıştayı” gerçekleşti. Bu...

Geçen Cumartesi günü İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde “2. Türkiye’nin Ekonomik Problemleri ve İslam İktisadının Çözüm Önerileri Çalıştayı” gerçekleşti.

Bu çalıştayda bir taraftan Türkiye ekonomisinin güncel temel ekonomik sorunları konuşulurken diğer taraftan bu sorunların çözüm önerilerinde özellikle üretim için finans alanında İslami finansın rolü ve katkısının ne olduğu ve İslami finansın global finansal krizlerden korunma konusunda nasıl bir role sahip olduğu tartışıldı.

Ayrıca İslam finansın mevcut konvansiyonel finans sistemini tamamlayan mı yoksa buna alternatif mi olacağı tartışılan önemli konular arasındaydı ve olmaya devam ediyor.

İSLAM EKONOMİSİ İLGİ GÖRÜYOR

Açıkçası bugüne kadar katıldığımız çok konferans oldu. Ama uzun zamandır ilk defa bu kadar motivasyonu yüksek bir katılımcı ve dinleyici topluluğuyla karşılaştım. Bu da İslam ekonomisi alanına ilginin ve talebin gün geçtikçe artmakta olduğunu gösteriyor.

Ayrıca, İslam finansa son yıllarda hem akademi tarafından yoğun bir ilginin olması hem de reel sektöre konvansiyonel bankacılığın finansal araçlarından farklı araçlar sunması sayesinde finansal derinleşme açısından dünyada büyük ilgi görmekte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar