İslam ülkeleri ne kadar İslami?

George Washington Üniversitesi’nden Şeherzade Rahman ve Hüseyin Askari adlı iki akademisyen 2010 yılından bu yana ekonomi, hukuki ve yönetimsel, insan hakları ve politik haklar, uluslararası ilişkilerde, İslami ilkelere uygunluk...

George Washington Üniversitesi’nden Şeherzade Rahman ve Hüseyin Askari adlı iki akademisyen 2010 yılından bu yana ekonomi, hukuki ve yönetimsel, insan hakları ve politik haklar, uluslararası ilişkilerde, İslami ilkelere uygunluk ilkelerini baz alınarak “İslamilik endeks” başlıklı bir araştırma yapıyorlar.

Yani ülkelerin ne kadar İslami olduğunu sıralıyorlar.

Ülkeleri sıralamak için baz alınan ilkelerin yanında 12 temel iktisadi prensip de kullanılarak her yıl ülkeleri yeniden sıralıyorlar.

Bu ilkeler özü itibariyle; iktisadi açıdan fırsat eşitliği, mülkiyet hakları, istihdam imkanları, eğitimde fırsat eşitliği, yoksullukla mücadele temel insani ihtiyaçların karşılanması, kamu gelirlerinin verimli kullanılması, çevresel sürdürülebilirlik, yolsuzlukla mücadele ve alternatif finansal sistemlerin oluşturulması ile ilgilidir.

Bu çalışmada öne çıkan önemli hususları sizler ile paylaşacağım.

PEKİ ÜLKE SIRALAMALARI NASIL?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar