İŞKUR gençleri iş hayatına hazırlıyor

Türkiye, 13 milyona ulaşan genç nüfus dinamiğiyle Avrupa’nın “en genç ülkesi” durumunda. Bu aktif ve üretken nüfus potansiyelinin en etkin biçimde değerlendirilmesi ekonomik kalkınma için de itici bir...

Türkiye, 13 milyona ulaşan genç nüfus dinamiğiyle Avrupa’nın “en genç ülkesi” durumunda. Bu aktif ve üretken nüfus potansiyelinin en etkin biçimde değerlendirilmesi ekonomik kalkınma için de itici bir güç.

Sahip olduğu dinamik yapıyı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışan Türkiye, 2007-2017 yılları arasında işgücü ve istihdamını Avrupa’da en fazla artıran ülke olmuştur.

Ancak gençlerin, özellikle mezuniyet sonrasında iş hayatına geçme sürecinde yaşadıkları tecrübesizlik, sahip oldukları nitelikler ile işverenin aradığı niteliklerin uyuşmaması, ücret, çalışma şartları gibi sorunlar kimi zaman gençlerin iş bulmada motivasyonlarının kırılmasına yol açıyordu.

İŞKUR’un özel politika gerektiren gruplara yönelik olarak uyguladığı programlar söz konusu sorunların çözümüne yönelik kilit bir rol oynamaktadır. Son zamanlarda üniversitelerde düzenlediği “İŞKUR Kampüste” projesiyle hayata geçirilen kariyer günleri, gençlerin mezuniyet sonrasında iş hayatına uyumu oldukça kolaylaştıracak.

Ayrıca gerçekleştirilen kariyer günleri kapsamında işverenlerle iletişim kurma imkanı bulan öğrenciler, sektörler ve firmalar hakkında bilgi edinerek, kariyer planlamalarına yön verebilmekte.

Diğer taraftan artık tüm dünyanın gereksinim duyduğu nitelikli işgücü, Türkiye’nin de işgücü piyasasına yansıyarak dönüşümü tetiklemektedir. 2007-2017 arasında başta üniversite mezun sayısının %132 artışla 7.3 milyon olması ve üniversite mezunu istihdamının %122 artışla 6.4 milyona ulaşması demek uzun vadede nitelik kazanmış gençler anlamına gelmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar