İran’a yeni yaptırımlar başlıyor

ABD’nin İran’a yönelik Ağustos’ta başlattığı yaptırımlara ilaveten bugün başlayacak yaptırımlar genel olarak İran ekonomisinin stratejik sektörü olan enerji sektörünü ve finans...

ABD’nin İran’a yönelik Ağustos’ta başlattığı yaptırımlara ilaveten bugün başlayacak yaptırımlar genel olarak İran ekonomisinin stratejik sektörü olan enerji sektörünü ve finans sektörünü başta da İran merkez bankasının işlemlerini ilgilendiriyor. Yani ekonominin can damarını etkileyecek yaptırım kararları.

Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip olan ülkeleri içerisinde 4. sırada yer alan İran’ın, yaptırım kararlarının ardından petrol arzında rolünün azalacak olması, enerji arz güvenliği konusunda birçok ülkenin de yeni arayışlara girmesine neden olacaktır.

Dolayısıyla gerek bölgesel enerji ticaretinin seyri gerekse küresel petrol piyasalarına olan yansımaları açısından düşünüldüğünde İran’a yaptırımları, birçok ülkenin gündeminde öncelikli sıraya yerleşmesi bekleniyor.

ABD NEDEN BU YAPTIRIMLARI UYGULUYOR?

ABD yaptırımlarının birçok nedeni veya nedenleri var.

Şöyle ki;

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar