İnsani yardım denilince akıllara Türkiye geliyor

Türkiye, insani yardımlarda lider ülke olma profilini her insani krizde bir kez daha ortaya koyuyor. Son olarak Myanmar’daki insani krize ilk olarak el uzatan ülke yine Türkiye oldu. Tam anlamıyla büyük bir vahşetin yaşandığı...

Türkiye, insani yardımlarda lider ülke olma profilini her insani krizde bir kez daha ortaya koyuyor. Son olarak Myanmar’daki insani krize ilk olarak el uzatan ülke yine Türkiye oldu. Tam anlamıyla büyük bir vahşetin yaşandığı bölgede, gelişmiş ülkeler her zamanki gibi sessizken, Türkiye elini taşın altına koymaktan çekinmiyor.

Myanmar’daki krizin başladığı ilk andan itibaren, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde büyük bir özveri gösterildi. Şu ana kadar gelişmiş ülke dediğimiz, insan hak ve özgürlüklerini dilinden düşürmeyen ülkelerden ise çözüme yönelik tek bir adım atılmadı.

Bu sessizliğe ve vurdumduymazlığa karşı tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antoni Guterres’i arayarak Myanmar’daki insani krizin durdurulması için harekete geçme çağrısı yaptı. Bununla da yetinmeyerek Myanmar lideriyle görüştü.

Son aşamada gelinen nokta, TİKA aracılığıyla Türkiye’nin bölgeye yardım elini uzatması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın bölgeye gitmesi. Bu ziyarete Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da eşlik ediyor.

Myanmar örneğinde olduğu gibi, tüm bu yaşananlar Türkiye’nin insani yardım performansının başarısını gösteriyor. Coğrafi olarak çok uzak bir bölgede, hiçbir ekonomik ve siyasi menfaat gözetmeyeceği, yalnızca insani yardıma ihtiyaç duyan bölge halkı için Türkiye çekinmeden sorumluluk alıyor.

En önemlisi de Türkiye, Arakan Müslümanlarının bölge ülkelerinin hesaplarına kurban gitmesini önlemek için çaba gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar