Her şehrin ekonomi hikâyesi farklı

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Kasım ayında başlatılan Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB) forumlarında tüm illerin fotoğrafları deyim yerindeyse röntgeni çekiliyor. Bu...

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Kasım ayında başlatılan Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB) forumlarında tüm illerin fotoğrafları deyim yerindeyse röntgeni çekiliyor. Bu fotoğraflarla bir taraftan geçmişte şehirlerde gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerden duyulan memnuniyet araştırılırken,  diğer taraftan halen devam eden ama hızlanmasını istenen yani vatandaşların bir an önce sonuçlarını şehirlerinde görmeyi beklediği yatırım ve projelerin neler olduğu belirleniyor.

Ayrıca yatırımların önünde ne gibi engellerin olduğu, bu engellerin kimden kaynaklandığı ve ortadan kaldırılması konusunda ne gibi adımların atılması gerektiği sorusuyla şehrin genel anlamda yatırım ve projeler konusundaki sorunları tespit ediliyor. 

Aslında her bir şehirde gerçekleşecek olan yatırım ve projelerin önündeki engellerin ortaya çıkarılmasıyla bir yandan şehir için diğer yandan ülke ekonomisi adına da genel bir çerçeve çizilmiş oluyor. Dolayısıyla bu sayede şehirlerden yola çıkarak Türkiye ekonomisinde yatırımların önündeki ana sorunlarının belirlendiği bir perspektifle karşı karşıya kalmış oluyoruz.

Son olarak, her bir şehir için hem kısa ve orta dönemde gerçekleştirilmesi gereken hem de uzun vadede şehri cazibe merkezi haline getirecek yatırım ve projelerin neler olduğu konusunda cevaplar aranıyor.

Dolayısıyla bu forumda ortaya çıkan cevaplar, şehirlerin potansiyelleri ve beklentileri, 2019 ve 2023 hedefleri için de yol haritası sunmuş olacaktır.

ŞEHİRLERİN EKONOMİ AKTÖRLERİNE KULAK VERMEK LAZIM 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar