Erzurum’da kadın kooperatifleri

Şehirlerin sahip oldukları avantajları kullanarak öne çıkmaları çok önemli. Erzurum’da da yerel kalkınmaya katkı sağlamak için şimdilik 7 kadın kooperatifi faaliyet göstermekte.

Yerel kalkınmada farklı arayışlar hep olmuştur. Özellikle yerel ürünlerin üretimi ve pazarlara ulaştırılmasının sağlanması adına kooperatiflerin hayata geçmesi yerelde yeni bir heyecan oluşturuyor.

Hele ki, bu pandemi döneminde başlatılan kooperatif girişimleri hem yerel kalkınmanın önünü açıyor hem de bölgedeki potansiyelin harekete geçirilmesi açısından çok önemli görevler üstleniyorlar.

Özellikle de Covid-19 döneminde online satışların, gittikçe artması ve hayatımızın önemli bir parçası olması nedeniyle kooperatiflerin tüketicilere daha kolay ulaşmaları açısından önemli bir fırsat sunmaktadır.

Bu vesileyle, bugün size Erzurum’da sayıları 7’ye ulaşan ve daha da artması beklenen kadın kooperatif girişimlerinden bahsedeceğim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar