Ekonominin önceliği

31 Mart yerel seçimleri öncesi ekonomi, önemli gündem konularından birisi oldu. Ağustos ayında yaşanan kur hareketliliğinden sonra başta artan enflasyon, ekonomik büyümede 2018 yılı tamamı için yavaşlama ve...

31 Mart yerel seçimleri öncesi ekonomi, önemli gündem konularından birisi oldu. Ağustos ayında yaşanan kur hareketliliğinden sonra başta artan enflasyon, ekonomik büyümede 2018 yılı tamamı için yavaşlama ve 2018’in son çeyreğinde kendisi gösteren daralma, yaşanan kur hareketliliğinin ekonomiye etkisini gözler önüne sermiş oldu.

Ekonominin seçmen davranışına etkisini görmek ise uzun sürmedi. Ülke ekonomisinde gelecek ile ilgili olumsuz beklentiler hali hazırda küresel ekonomideki aşağı yönlü revizyonun risk iştahını baskılamasıyla birleşince seçmen davranışını değiştirdi.

Yurt içi ve yurt dışı ekonomik projeksiyonların aşağı yönlü olması ülke ekonomisinin hem mevcut sıkıntılarına hem de dışsal etkilere cevap verecek şekilde politikalar oluşturulmasını zorunlu kılmaktadır.

Bu sebeple, seçim sonrasında ekonomiye odaklanmanın ve önümüzdeki uzun seçimsiz dönemde ekonomide hayata geçirilmesi gereken yapısal reformların ne kadar zaruri olduğu herkes tarafından dile getirilen önemli bir konu haline gelmiştir.

YENİ YOL HARİTASI

8 Nisan ‘da açıklanması beklenen ve Yeni Ekonomi Programı’nın tamamlayıcısı niteliğinde olacak olan “Yeni Yol Haritası”nın ülke ekonomisinin finans tarafını güçlendirmesi öngörülürken, piyasalar için de bir rehber görevi üstlenmesi beklenmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar