Ekonomik büyümenin vazgeçilmezliği

Türkiye ekonomisinin son iki çeyrek döneminde yaşadığı daralmanın sonlandırılması ve yeniden pozitif yönde büyümenin sağlanması bu dönemin en önemli öncelikleri arasında yer alıyor.Bu...

Türkiye ekonomisinin son iki çeyrek döneminde yaşadığı daralmanın sonlandırılması ve yeniden pozitif yönde büyümenin sağlanması bu dönemin en önemli öncelikleri arasında yer alıyor.

Bu kapsamda öne çıkan hususların başında işletmelerin geçen yıl Ağustos ayında gerçekleşen kur ve yüksek faiz şoku nedeniyle yaşadıkları ekonomik sıkıntıların giderilmesi geliyor. Bu sıkıntıların giderilmesi için de öncelikle söz konusu borçların hafifletilmesi konusu oldukça elzem.

Diğer bir konu ise, yüksek faizlerin neden olduğu ve olacağı iç talepteki daralma oluşturuyor. Yüksek faizlerin iç talepte ciddi manada düşüşe sebep olduğu bu konjonktürde önümüzdeki hafta alınacak faiz kararının talepte ne gibi bir etkiye sebep olacağı merak konusu.

YENİ İSTANBUL YAKLAŞIMI

Geçtiğimiz hafta Meclis’ten geçen torba yasa ile yeni İstanbul Yaklaşımı kapsamında borçlarını ödeme kabiliyeti olan şirketlere yeniden yapılandırma imkanı sunan düzenleme getirildi. Peki bugün şirket borçlarına yapılandırma konusu neden gündemde ve bu düzenlemelere neden ihtiyaç duyuluyor?

Bu sorunun en net cevabını 2018 yılı Ağustos ayından bu yana Türkiye ekonomisinin içerisinde bulunduğu süreç veriyor. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında kur şoku ile karşı karşıya kalan Türkiye ekonomisi, bu şokun etkisini bertaraf etmek bir çok adım attı ve farklı uygulamaları hayata geçirdi. Ancak kurlarda ani yükseliş beraberinde faizlerde artışı da getirdiğinden şirketlerin borçluluk konusunda zora girdiği bir dönem oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar