Ekonomide yeni dönemin yol haritası

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulamaya konulduğu yeni dönemde en önemli başlığın ekonomi ve ekonomi yönetimi olacağı açık. Yeni kabinede ekonomi ile ilgili bakanlık sayısının...

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulamaya konulduğu yeni dönemde en önemli başlığın ekonomi ve ekonomi yönetimi olacağı açık. Yeni kabinede ekonomi ile ilgili bakanlık sayısının azaltılması, hep dile getirdiğimiz çok başlılığın ortadan kaldırılması ve hızlı karar alınmasını sağlayarak piyasalara olumlu mesaj verilmesi açısından önemli.

Yeni dönemde ekonomi ile doğrudan ilgisi olan bakanlıklar Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı. Tabii açıkçası ben Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nı da ekonomiden ayırmıyorum.

YENİ DÖNEM YENİ MESAJ

Şöyle ki ekonomi ile ilgili bakanların yemin etmesiyle şimdi yeni dönemde kısa ya da orta vadeli belki de geçmişte kullanılan “100 günlük bir yol haritasının” oluşturulması ve piyasalara bu yol haritası ile mesaj verilmesi oldukça önemli.

Çünkü piyasalar hem ekonomi ile ilgili bakan değişikliği hem de yönetimdeki yeniden yapılanma ve bu değişiklik eşliğinde uygulamaya konulacak olası ekonomi politikalarının yol haritasını ilgiyle izlemeye almış durumda.

Bu yol haritasında bir taraftan makroekonomik göstergeler ile ilgili mesela enflasyon için atılması gereken adımların yer alması diğer taraftan şu anda acil olarak konjonktürel anlamda dünyada faizlerin yükselmesi nedeniyle, sermaye girişi için daha uygun ve cazip koşulların oluşturulması gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar