Ekonomide yeni dönemin şifreleri

Yeni ekonomi yönetiminin değişimi sonrasında yeni haftada ekonomi gündemi oldukça yoğun olacak.

Yeni ekonomi yönetiminin değişimi sonrasında yeni haftada ekonomi gündemi oldukça yoğun olacak. Merkez Bankası PPK toplantısından faiz ile ilgili nasıl bir karar çıkacağı, bu kararın piyasalarda nasıl karşılanacağı ve en önemlisi de faiz kararı sonrasında dolarizasyonun devam edip etmeyeceği izlenecek konular arasında yer alıyor.

ÖNCELİKLİ HEDEF, DOLARİZASYONDAN KURTULMAK

Son dönemlerde ekonomide yaşanan dolarizasyon nedeniyle döviz tevdiat hesapları 2001 krizi sonrasında en yüksek seviyesine çıkarak zirve yaşadı. Döviz mevduatlarının toplam mevduat içindeki payı, TL mevduatını geçti.

Tasarrufu olan vatandaşların yatırım aracı olmayan ama Türk Lirası'nın olası değer kaybından korunmak için başta dolar ve euro gibi yabancı paralara yönelmesinin yatırım ortamını olumsuz yönde etkilediği açıktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar