Ekonomide dönüşüm ve “Ulusların Yükselişi”

Bizim gibi gelişmekte olan ve diğer azgelişmiş ülkelerin nasıl düşüş yaşadığının ya da neden düşük gelir ve orta gelir grubunda kaldıklarının hikayesinden ziyade, ülkelerin nasıl...

Bizim gibi gelişmekte olan ve diğer azgelişmiş ülkelerin nasıl düşüş yaşadığının ya da neden düşük gelir ve orta gelir grubunda kaldıklarının hikayesinden ziyade, ülkelerin nasıl yükselişe geçeceğinin hikayesini konuşmak daha anlamlıdır.

Düşük ve orta gelir grubunda yer alan ülkeler, bulundukları gelir grubunda patinaj yapmamak veya düşük ve orta gelir tuzağına düşmemek için dolayısıyla yüksek gelirli ekonomiler grubuna girmek için neler yapmalıdırlar? sorusuna cevap aramak daha önemli olduğu açık.

Tam da bu noktada, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek’in, “Ulusların Yükselişi: Sanayi, Uluslararası Ticaret, Sanayi Politikaları ve Ekonomik Kalkınma” kitabındaki sanayileşme süreci, ülke örnekleri, ülkelerin nasıl zenginleşeceği ve sanayi politikalarına yönelik detaylı tartışmaları karşımıza çıkıyor.

Bu kitabın hem İngilizcesi hem de Türkçesinin olduğunu da belirtmekte fayda var.

“ULUSLARIN YÜKSELİŞİ “KİTABINDA NELER VAR?

Sanayi üretiminin “neden” kalkınma için zorunlu olduğu, imalat sanayiinin ekonomik ve ticari açıdan önemi, dünyada sanayi üretimini kimlerin yaptığı ve kimlerin neyi ihraç ettiği üzerinde duruluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar