Ekonomide bayram havası

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Bu darbe girişiminin tortularını silmek için kısa sürede önemli mesafeler alındı.Bu yıl içerisinde Türkiye bir taraftan darbenin...

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Bu darbe girişiminin tortularını silmek için kısa sürede önemli mesafeler alındı.

Bu yıl içerisinde Türkiye bir taraftan darbenin tortularını temizlerken diğer taraftan üretim yapısını değiştirmek, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerjide kendi kaynaklarını kullanmak, finans, ulaşım ve enerjide “merkez ülke” olmak için  gerekli büyük altyapı projelerini tamamlamak için adımlarını hızlandırdı.

Bu çabalar neticesinde hem yatırımcı hem de tüketici açısından ekonomiye güven arttı, hem de ekonomide önemli ve pozitif değişim süreci başladı.

PEKİ BU DÖNEMDE EKONOMİDE NELER OLDU?

Bu sürecin somut göstergelerine bakalım. 2017 yılı ilk çeyrekte Türkiye ekonomisi yüzde 5 oranında büyüdü. İkinci çeyrekte birinci çeyreğe göre daha yüksek oranda ekonomik büyümenin gerçekleşeceği beklentisi arttı.

Temmuz ayında ilk defa bu kadar yüksek ihracat rakamına ulaşıldı. 2016 Temmuz ihracatı ile karşılaştırıldığında 2017 yılında ihracat yüzde 31 artış kaydetti. Türkiye’nin ihracatının 2016’nın son ve 2017’nin ilk çeyreğinde güçlü toparlanması, ekonomik büyüme için önemli bir ivme kaynağı oldu. Sonraki çeyreklerde de ekonomik büyümeyi destekleyecek en önemli kalemin ihracat olması bekleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar