Ekonomide “başarı hikayesi” için kurumsal yapılanma

2019’da hayata geçecek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uyum yasalarının çıkarılmasıyla beraber, kurumların yeniden yapılanmaya gideceği bir sürecin arifesinde bulunuyoruz.Kamuda reform kapsamında...

2019’da hayata geçecek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uyum yasalarının çıkarılmasıyla beraber, kurumların yeniden yapılanmaya gideceği bir sürecin arifesinde bulunuyoruz.

Kamuda reform kapsamında kurumların yeniden yapılanmaya gitmesi bir yandan ekonomi kurumları üzerinde önemli etkiler yaratacağı gibi diğer yandan Türkiye ekonomisi üzerinde yansımalarını net bir şekilde hissettirecektir.

Peki bu reformlar, kişi başı gelirde 10.000-11.000 dolar bandında sıkışan Türkiye’yi, şu anda bulunduğu orta gelirli ülkeler  grubundan, yüksek gelirli ülkeler arasında yer alması için  eşik değer  olan 12.235 Dolar’ın üzerine çıkarır mı?

Ya da ekonomi kurumlarında gerçekleşecek yeniden yapılanma,   Türkiye’nin kişi başı gelirde yüksek gelirli ekonomiler içerisinde yer almasını ne kadar hızlandırır?

Tüm bu sorulara cevaben şunu unutmamalıyız ki Türkiye’nin orta gelirli ekonomiler grubundan çıkması ve zengin ülkeler içerisinde yer alması için ekonomi kurumlarında yeniden yapılanma artık gerçekten bir zorunluluk.

EKONOMİDE YENİ BAŞARI HİKAYESİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar