Doğunun dünyaya açılan kapısı: Atatürk Üniversitesi

Hafta sonu Atatürk Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen  “Yeni Nesil”  arama konferansı kapsamında   üniversitenin tasarım ve dönüşümünü konuşmak için ...

Hafta sonu Atatürk Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen  “Yeni Nesil”  arama konferansı kapsamında   üniversitenin tasarım ve dönüşümünü konuşmak için  Erzurum’daydım.

Arama konferansları genelde yeni kurulan ve kurulacak olan üniversiteler için yapılır ama 1957 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi kendini yeniden tasarlamak ve yeni nesil üniversite olmak için bir çok alanda değişimde öncü konumuyla kendinden söz ettiriyor.

 Aslında üniversite çok da doğru  ve cesurca bir iş yapıyor.

Çünkü, dünyadaki ekonomik ve siyasi  güç dengesinin değiştiği ve  bu değişimin batıdan doğuya  yöneldiği bu dönemde,  tüm kurum ve kuruluşlar nasıl bu değişime  ayak uydurmaya çalışıyorsa üniversitelerin de kendilerini bu değişime hazırlaması gerek.

Özellikle de gelişmekte yani bizim gibi yükselen ekonomiler için bu değişim olmazsa olmaz şartlardan.

İşte Atatürk Üniversitesi de  bu değişime hazırlanmak,   kurulduğu 1957 yılından beri bir çok alanda  öncü olan konumunu sürdürmek, yükselen ekonomilere uygun yükselen  bir üniversite  olmak için yoğun bir çalışma,  arama ve tarama yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar