Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı

Doğu Akdeniz’de bir yandan bölge aktörleri tarafından var olan rezervlerin keşfedilmesi için sondaj faaliyetlerine hız verilirken diğer yandan bölge ülkeleri arasında deniz sınırı anlaşmaları yapılıyor ve hatta keşfedilen kaynakların taşınması ve uluslararası piyasalara ulaştırılması konusunda farklı alternatifler hayata geçiriliyor.

Türkiye’nin Libya ile imzaladığı deniz sınırı anlaşması sonrasında bölgede bulunan diğer aktörler de yeni hamlelerle harekete geçtiler. Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme tezkeresinin TBMM’de oylanacağı gün, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı (East-Med) projesine imza atarak şimdilik kağıt üzerinde anlaştılar.

DOĞU AKDENİZ DOĞAL GAZ BORU HATTI (EAST-MED) PROJESİ NEDİR?

İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı (East-Med) projesine imza atmaları, Doğu Akdeniz’in yeni hamlelere açık bir bölge olmaya devam edeceğini yani Doğu Akdeniz’in daha da ısınacağını gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar