Davos Zirvesi

Dünya Ekonomi Forumu (WEF) tarafından düzenlenen ve dünya meselelerini konuşmak için küresel ekonominin aktörlerini bir araya getiren Davos Zirvesi yarın başlıyor.Her yıl İsviçre’nin Davos kasabasında yapılan...

Dünya Ekonomi Forumu (WEF) tarafından düzenlenen ve dünya meselelerini konuşmak için küresel ekonominin aktörlerini bir araya getiren Davos Zirvesi yarın başlıyor.

Her yıl İsviçre’nin Davos kasabasında yapılan ve dünya ekonomisinin ve siyasetinin ele alındığı “Davos Zirvesi”nde 70’ten fazla ülkeden 350’ye yakın üst düzey katılımcının yer alması beklenirken Türkiye’den Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya katılacak.

Bu yıl gerçekleşecek zirvede öne çıkan siyasi konular, “Ortadoğu’da Yeni Bir Denge Arayışı”, “Avrupa İçin Yeni Liderler" iken, ekonomi başlıkları olarak  “Dünya Ekonomi Liderleri Gayri Resmi Toplantısı: Avrupa Birliği İçin Ortak Vizyon Oluşturma”, “Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Büyüme Paradigması” ve “Enerjide Yeni Denklem” konularına yer verildiği görülmektedir.

Bunun dışında birçok oturumda da ekonomiden siyasete, dış politikadan mültecilere kadar çok farklı konularda konuşularak ülkeler arasındaki ortak sorunlarla mücadele ve uluslararası iş birliğine dikkat çekileceği bekleniyor.

DAVOS  VE  DEĞİŞMEYEN EKONOMİK SİSTEM

Peki 4 gün sürecek olan bu zirveden  gerçekten bir sonuç çıkıyor mu?  1974 yılından beri siyasi liderlerin katılımıyla gerçekleşen ve farklı modellerle devam eden  ve  2015 yılından beri de  uluslararası organizasyon olarak tanınan bu zirvenin yeni dönemde  çok etkin olacağı beklense de halen  mevcut ekonomik ve siyasi konuları,  tartışmalı kurumlarla  çözme girişimlerinin ne  kadar başarılı  olduğu tartışmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar