Bitcoin nereye doğru gidiyor?

Geçtiğimiz hafta SETA Vakfı araştırmacılarından Şerif Dilek’in kaleme aldığı “Blockchaın Teknolojısı ve Bitcoın” adlı  bir analiz yayımlandı. Bu analizde bir yandan Bitcoin ve kripto...

Geçtiğimiz hafta SETA Vakfı araştırmacılarından Şerif Dilek’in kaleme aldığı “Blockchaın Teknolojısı ve Bitcoın” adlı  bir analiz yayımlandı. Bu analizde bir yandan Bitcoin ve kripto paraların ortaya çıkışı, mevcut kripto paraların olumlu ve olumsuz yönleri incelenirken diğer yandan bu para birimlerinin bugün ve gelecekte küresel ekonomiye ne gibi etkileri olacağı ele alınarak detaylı bir değerlendirme yapılmış.

Son dönemde hakkında oldukça fazla yazılan çizilen ve her hafta gündemde mutlaka kendine bir yer bulan Bitcoin ve kripto paralar ardında birden fazla soruyu beraberinde getiren bir mesele haline geldi.

Öncelikle bu kripto paraların dünya finans sistemini ve başta da merkez bankalarının yetkilerini doğrudan etkileme gücü olacak mı? Öte yandan alternatif bir para birimi olarak öne çıkan kripto paralar, ulus devletin en önemli güçlerinden biri olan para basma tekeline bir meydan okuma olarak alınır mı?

En önemlisi de bu paralara yatırım yapmak ne kadar  güvenli?

“Blockchain Teknolojisi ve Bitcoin” adlı çalışma için tüm bu sorulara cevap veren ve  kripto paralar konusunda  bugüne kadar yazılmış  en detaylı analiz desek gayet yerinde olur.

Kısaca özetlersek;

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar