ASBÜ Sosyokent Modeli

Türkiye’de teknokentler vardı şimdi artık Sosyokentler de var. İsminden de anlaşılacağı üzere Sosyokent modeli hem sosyal alanda iyileşme sağlamayı hem de sosyal bilimlerin kentlerde kalkınmaya, yeni buluşlara ve...

Türkiye’de teknokentler vardı şimdi artık Sosyokentler de var. İsminden de anlaşılacağı üzere Sosyokent modeli hem sosyal alanda iyileşme sağlamayı hem de sosyal bilimlerin kentlerde kalkınmaya, yeni buluşlara ve bölge girişimciliğine yeni bir ivme katmasını hedeflemektedir.

PEKİ NEDİR BU SOSYOKENT?

Sosyokentlerde sosyal bilimler var, sosyal bilimler ve teknik bilimler arasında işbirliği var. Yani farklı alanlar arasında işbirlikleri var. Bu işbirliği inovasyondan girişimciliğe ve nihai olarak da ortaya çıkan ürünün ticarileşmesine kadarki süreci kapsamaktadır.

Sosyokent, ülke meselelerinin çözümünde, ekonomik kalkınmada ve diğer hususlarda yalnızca teknik bilimlerin değil sosyal bilimlerin de katkısını sağlamak ve sosyal bilimlerde çalışan akademisyenlerin de ellerini taşın altına koyması için önemli bir işbirliği modelidir.

Sosyokent, kamu, özel, STK ve üniversitelerin hem kalkınma sürecine katkı sağlamasının hem de girişimcilik ve inovasyon gibi farklı alanlarda beraber çalışarak ortak bir sinerji oluşturmanın somut göstergesidir.

Hep dile getirdiğimiz ama bir türlü somut hale getiremediğimiz üniversite-sanayi, üniversite-kalkınma, üniversite–girişimcilik ve inovasyon alanlarında hayata geçirilecek işbirliğinin yeni adresidir Sosyokent.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar