Altın neden güvenli liman?

Altın yatırım araçları içerisinde her dönem kendisinden söz ettiren bir varlık oldu. Birçok özelliği olan altın, uzun vadeli yatırım aracı olduğu gibi diğer araçlara kıyasla uzun vadede...

Altın yatırım araçları içerisinde her dönem kendisinden söz ettiren bir varlık oldu. Birçok özelliği olan altın, uzun vadeli yatırım aracı olduğu gibi diğer araçlara kıyasla uzun vadede kendi değerini koruyan,rezerv olması nedeniyle uluslararası paralara alternatif olan ve likit bir varlık olması nedeniyle de istenildiği zaman paraya çevrilmesi kolay bir varlık.

ALTIN BELİRSİZLİĞİ SEVİYOR

ABD-Çin arasında yaşanan ticaret savaşları, küresel ticarette yaşanan yavaşlamanın etkisiyle başlayan faiz indirimleri ve artan parasal genişleme altın talebini artırıyor. Bu belirsizlik, altının küresel talebini artırdığı gibi fiyatını da yükseltmektedir.

Bu nedenle, 2019 yılında yatırım araçları içerisindeki ağırlığını artıran ve hatta küresel fonlar içerisinde de payını artıran önemli bir yatırım aracı olarak öne çıkmaktadır.

Diğer yandan, AB ile İngiltere arasında devam eden Brexit süreci ile ilgili belirsizlikler, altına talebi arttıran diğer bir önemli faktör. Brexit sürecinin anlaşmasız sonuçlanması ya da bu sürecin uzaması halinde oluşacak belirsizlik dönemi, altının tekrar cazibesini artıran bir dönem olabilir.

Altın belirsizlikleri seven ve bu belirsizlik ortamında büyüyen önemli bir likit değer.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar