ABD yaptırımları ne anlama geliyor?

ABD yaptırımları bu bağlamda Türkiye’nin savunma sanayiine yönelik bir tehdittir. ABD, Türkiye’nin savunma alanında bağımsız davranmasını ve başka ülkelerle başta da Rusya ile angajmanı kabul etmeyeceğini ifade etmiş oluyor.

ABD, ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası  kapsamında yer alan 12 yaptırım içerisinden Savunma Sanayii Başkanlığı’na ve yönetimine yaptırım uygulanması kararını aldı. ABD tarafından uygulanan bu yaptırımlar hafif olsa da ortada bir yaptırım olduğu açık.

Dolayısıyla, bu yaptırımların Türkiye açısından birçok anlamı var.

Şöyle ki;

ABD tarafından uygulanan Türkiye’ye uygulanması kararı alınan bu yaptırımlar “ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası” münasebetiyle alındığından yasanın adından da anlaşılacağı üzere ABD’nin artık Türkiye’nin hasmı konumunda olduğunu yani Türkiye’nin stratejik ortağı olmadığını çıkarmak gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar