Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmanın yolu: Yenilenebilir enerji

Türkiye coğrafi konumu itibariyle enerji kaynaklarına sahip olan ve bu kaynakları talep eden ülkeler arasında kritik bir noktada yer almaktadır. Söz konusu ülkeler arasında doğal bir geçiş güzergahı oluşturan...

Türkiye coğrafi konumu itibariyle enerji kaynaklarına sahip olan ve bu kaynakları talep eden ülkeler arasında kritik bir noktada yer almaktadır. Söz konusu ülkeler arasında doğal bir geçiş güzergahı oluşturan Türkiye aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanma konusunda da elverişli bir konuma sahiptir.

Enerjide büyük ölçüde dışa bağımlı olan Türkiye, bu bağımlılığı en aza indirmek ve kaynak çeşitliliği sağlayıp sürdürülebilirliği yakalayabilmek adına yenilenebilir enerjide gerekli yatırımlara son dönemlerde öncelik vermeye başladı.

Bugün yenilenebilir enerji konusunda son derece önemli adımlar atılıyor.

TÜRKİYE’DE YENİLENEBİLİR ENERJİ NEDEN ÖNEMLİ?

Son dönemlerde bin megavatlık güneş ve rüzgar enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) projeleriyle Türkiye, yenilenebilir enerjide daha büyük kapasiteli yatırımlara imza atmayı planlıyor. Türkiye, güneş ve rüzgar enerjisinde sahip olduğu potansiyeli kullanma ve Ar-Ge alanındaki çalışmalarıyla enerji arz güvenliğinde yeni bir dönemin arifesinde.

Yenilenebilir enerji alanında gerçekleştirilecek Ar-Ge çalışmaları sonucunda bir yandan enerjide dışa bağımlılık azalırken diğer yandan, makine ve teçhizatta yerli üretim zorunlu hale gelmiş olacaktır. Böylece hem enerjide dışa bağımlılık azalmış olacak hem de ithalatta azalış gerçekleşecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar