2019 yılında enerjiden beklentiler

Türkiye, son yıllarda enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için, bir yandan kaynak çeşitliliğine giderek nükleer enerjiden yenilenebilir enerjiye uzanan geniş bir alanda yatırımlarına hız...

Türkiye, son yıllarda enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için, bir yandan kaynak çeşitliliğine giderek nükleer enerjiden yenilenebilir enerjiye uzanan geniş bir alanda yatırımlarına hız katmış diğer yandan da coğrafi konumunun verdiği avantajı kullanarak enerji arz güvenliğini sağlamak için farklı ülkeler ile yeni doğal gaz boru hattı projelerine ev sahipliği yapmıştır.

Bu projeler yalnız enerji arz güvenliği açısından değil aynı zamanda gaz transferiyle enerjide stratejik ülke konumuna ulaşmak ve nihayetinde enerjide ticaret merkezi olmak için de son derece önemli.

Peki 2019 yılında enerji alanında beklentiler neler olacak?

BÜYÜK ENERJİ PROJELERİ

Rusya’dan gelecek doğal gazı Türkiye’ye ve Avrupa’ya taşıyacak olan TürkAkım projesinin deniz kısmı 2018 yılında tamamlanırken gaz transferinin de bu yılın sonunda gerçekleşmesi bekleniyor.

TürkAkım projesi ile Türkiye hem kendi enerji arz güvenliğini hem de Avrupa ülkelerinin enerji arz güvenliğini sağlamış olacaktır. Türkiye’nin Avrupa’nın enerji arz güvenliğinde böyle kritik bir role sahip olması bölgesel enerji politikalarının geleceği açısından oldukça önemli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar