İstanbul Yeni Havalimanı açılıyor

Dünyanın sayılı havalimanları içinde yer alacak olan İstanbul Yeni Havalimanı bugün resmen açılıyor. Türkiye’nin en büyük altyapı projelerinden birisi olan İstanbul Yeni Havalimanı hem...

Dünyanın sayılı havalimanları içinde yer alacak olan İstanbul Yeni Havalimanı bugün resmen açılıyor. Türkiye’nin en büyük altyapı projelerinden birisi olan İstanbul Yeni Havalimanı hem Türkiye’yi havayolu taşımacılığında bir üst lige taşıyacak, turizmi canlandıracak hem de ekonomide istihdamdan ticaret hacmine kadar bir çok alanda domino etkisi oluşturacaktır.

İstanbul Yeni Havalimanı, yeni bir havalimanı yapılması kararının alındığı 2012 yılından bu yana siyasi tartışmaların odağında oldu. Projenin büyüklüğünden havaalanının konuşlandırılacağı yere kadar birçok konu muhalif siyasetçiler için yeni bir havaalanına gerek olmadığını iddia ettirecek sudan sebepler arasındaydı.

Atatürk Havalimanı yıllardır özellikle uluslararası uçuşlarda aktarma noktası olarak kullanılıyordu. Lakin son yıllarda tam kapasiteyle çalışıyor olması ve yüksek talebi karşılayamaması yeni bir havalimanı ihtiyacını ortaya koydu.

Bugün açılışı yapılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, tüm sudan sebep engellemeleri aşarak, Türkiye’ye her yönden hizmet edecek bir proje olarak dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANLARI

Uluslararası Havaalanları Konseyi (ACI) 2017 verilerine göre en fazla yolcu kapasitesine sahip havalimanları olarak birinci sırada 104 milyon yolcu ile Hartsfield-Jackson Atlanta Havalimanı, ikinci sırada 96 milyon yolcu ile Pekin Uluslararası Havalimanı ve üçüncü sırada 88 milyon yolcu ile Dubai Uluslararası Havalimanı geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar