Yerli paralar ile ticaret nasıl olacak?

Geçen hafta Cuma günü Ticaret Bakanlığı tarafından “Yerli Paralar ile Ticaret Konferansı” düzenlendi. Konferansa Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve Merkez Bankası Başkanı...

Geçen hafta Cuma günü Ticaret Bakanlığı tarafından “Yerli Paralar ile Ticaret Konferansı” düzenlendi. Konferansa Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya katıldı.

Konferans boyunca yerli paralar ile ticaretin avantajları, ülke örnekleri, sektör uygulamaları ve en önemlisi de yerli paralar ile ticaretin hızlandırılması için ne tür ödeme mekanizmalarının hayata geçirilmesi gerektiği detaylı bir şekilde tartışıldı.

Bu vesileyle hem yerli paralar ile ticaretin genel trendi hakkında görüşlerimizi paylaşmış olduk hem de bir çok paydaşın ve sektörün görüşlerini de dinlemiş olduk.

Ticaret Bakanlığı tarafından daha önce yapılan çalıştayda da yerli paralar ile ticaretin hızlandırılması için öncellikle Çin, Rusya, İran, Kuveyt, G. Kore, Bosna Hersek, Ukrayna, Hindistan ve Belarus gibi hedef ülkeler belirlenmiş.

Aslında bu çalışmalar yerli paralar ile ticaretin artırılması konusunda yeni yol haritası için önemli adımlar.

YERLİ PARALAR İLE TİCARETTE MEVCUT DURUM NEDİR?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar