Ekonominin yeni yol haritası OVP açıklanıyor

2005 yılından beri 3 yıllık perspektifle yola çıkılarak hazırlanan Orta Vadeli Program (OVP)’nin yenisi bugün açıklanıyor. Geçmişte açıklanan 13 OVP’den de bilindiği üzere, bu program...

2005 yılından beri 3 yıllık perspektifle yola çıkılarak hazırlanan Orta Vadeli Program (OVP)’nin yenisi bugün açıklanıyor. Geçmişte açıklanan 13 OVP’den de bilindiği üzere, bu program bir nevi ekonominin kısa ve uzun vadeli yol haritasını belirlemek üzere ortaya konmaktadır.

Bugün açıklanacak olan OVP ise günümüzde gelişmekte olan ülkelerde ve Türkiye’de devam eden kur hareketliliği nedeniyle daha da önem kazanmış durumdadır.

Uzun bir süredir tüm kesimlerin beklentileri ve öncellikleri alınarak, tüm paydaşların beklentilerini karşılayacak şekilde katılımcı anlayışla hazırlanan yeni OVP, Merkez Bankası PPK kararından sonra bir taraftan kur hareketliliğini azaltacak diğer taraftan da yeniden dengelenme dönemini başlatacak önemli belgelerinden birisi.

En önemlisi de ekonomi için yeni “çapa” görevini ifa edecek olması.

PEKİ, OVP NEYİ KAPSAMAKTADIR?

Ekonomi için çapa görevi yapacak olan yeni OVP, hem geçmiş OVP’ler de yer alan makro politikaları, hedef ve gösterge niteliğindeki temel ekonomik büyüklükleri gösterirken hem de bu hedefleri baz alarak uygulanacak kamu politikaları ve uygulamalarını şekillendirecek ve kaynak dağılımını da bu çerçevede yönlendirecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar