Tasarruf, tasarruf, tasarruf…

Son dönemde Türkiye ekonomisinin kur üzerinde yaşadığı şoklardan sonra tasarruf konusunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Yeni dönemde bir taraftan kamuda mali disiplini sağlamak diğer taraftan...

Son dönemde Türkiye ekonomisinin kur üzerinde yaşadığı şoklardan sonra tasarruf konusunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Yeni dönemde bir taraftan kamuda mali disiplini sağlamak diğer taraftan oluşacak tasarruflarla yatırımları gerçekleştirmek için tasarruflara her zamankinden daha fazla önem verilmesi gerekiyor.

Ayrıca, kamu tarafından yapılacak tasarruf, hükümet tarafından uygulanacak politikaların toplum tarafından benimsenmesini sağladığı gibi fedakârlığın her kesim tarafından yapılmış olduğunun görülmesi toplum açısından önemli.

Diğer taraftan tasarruf yapan ve tasarruflarının Milli Gelir içindeki payı yüksek olan ülkelerin genelde gelişmiş ülkeler olduğu görülecektir. Mesela, Almanya’nın tasarruflarının Milli Gelir içindeki payı yüzde 27, Güney Kore’nin yüzde 35 ve Japonya’nın yüzde 25 civarında.

Bu nedenle tasarruf yapmanın çok gerekçeleri var.

PEKİ, NEDEN TASARRUF YAPMALIYIZ?

Kamu ve özel sektörün borçlanma ihtiyacının azalması ya da borçlanmaması için tasarruf yapmalıyız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar