Ekonomi savaşından çıkartılacak dersler

Türkiye ekonomisinin son yıllarda Gezi olayları, 17-25 hukuk darbesi, 15 Temmuz darbe girişimi ve en son kur üzerinden ekonominin hedef alınması gibi olaylarla karşı karşıya kalması, ekonomi savaşının devam ettiğini...

Türkiye ekonomisinin son yıllarda Gezi olayları, 17-25 hukuk darbesi, 15 Temmuz darbe girişimi ve en son kur üzerinden ekonominin hedef alınması gibi olaylarla karşı karşıya kalması, ekonomi savaşının devam ettiğini gösteriyor.

Öncelikle sürekli olarak kur ve faiz üzerinde oluşturulan bir baskı var. Bu süreçte oluşturulmaya çalışılan algı ve bunu fırsat bilen kredi derecelendirme kuruluşlarının not indirimleri ise ekonominin baskı altında tutulmak istendiğine işaret ediyor.

Ekonomik kriz tetikçiliği yapan kredi derecelendirme kuruluşlarına ise özellikle ayrı bir sayfa açmak gerekiyor. Çünkü en ufak bir söylentide gece yarısı not indirimi silahını kullanarak nasıl yangına körükle gittiklerine sürekli şahit oluyoruz.

Tabi Türkiye ekonomisi bu şoklara karşı gerçekten büyük direnç gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Bu direncin temelini de 2001 krizi ve geçmişte yaşadığı birçok ağır ekonomik krizden alınan dersler oluşturuyor.

ÇIKARTILACAK DERSLER

Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı ekonomik darbeden hem Türkiye özelinde hem de küresel anlamda çıkartması gereken bazı dersler var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar