İran yaptırımlarının etkisi

ABD’nin İran’a yönelik aldığı yaptırım kararlarının uygulamaya geçmesi, İran ekonomisinde başta kur artışı ve hayat pahalılığı gibi birçok sosyal huzursuzluğa neden...

ABD’nin İran’a yönelik aldığı yaptırım kararlarının uygulamaya geçmesi, İran ekonomisinde başta kur artışı ve hayat pahalılığı gibi birçok sosyal huzursuzluğa neden oluyor.

Diğer taraftan İran-ABD arasında oluşan yeni gerginlik hem İran’ın ticaret ortakları açısından hem de enerji sektöründe birçok ülkeyi ilgilendiren önemli bir konu haline gelmiş bulunuyor.

İRAN’IN TİCARET ORTAKLARI NASIL TAVIR ALACAK?

Bu hafta uygulamaya konulan yaptırımlara bölge ve müttefik ülkelerin tepkisi, kısa vadede küresel ekonominin yönünü de belirlemiş olacak.

Almanya, Fransa ve İngiltere İran’la imzalanan nükleer anlaşmanın kendi ülkelerinde hala geçerliliğini koruduğunu ifade ederken, ekonomilerinin yaptırımlara karşı ne kadar esneklik göstereceğini hem iktisatçılar hem de siyasetçiler merakla bekliyor.

Bu arada Nükleer Barış Anlaşması'nın tarafları olan İngiltere, Fransa ve Almanya özel sektörüyle yaptırımları destekler nitelikte kararlar alırken diğer taraftan diplomatik iletişimi hızlandırarak ABD’yle mesafeli bir yol bulma çabasında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar