Türkiye’nin kredi derecelendirme kuruluşlarıyla mücadelesi

Bugün Türkiye ekonomisinin kredi derecelendirme kuruluşlarıyla yaşadığı mücadeleyi ve bu kuruluşların ekonomide yaşattıkları olumsuz algıyı anlatmaya çalışacağım.Kredi derecelendirme...

Bugün Türkiye ekonomisinin kredi derecelendirme kuruluşlarıyla yaşadığı mücadeleyi ve bu kuruluşların ekonomide yaşattıkları olumsuz algıyı anlatmaya çalışacağım.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının verdikleri notları çok önemsemesek de, bu kuruluşların hem ülke için verdikleri notlar hem de ülke bankaları ve finansal kuruluşlarına verdikleri notlar ile oluşan yüksek risk primi sonrasında artan yüksek faizlerin ekonomi için önemli bir tehdit olduğu açık.

Yani düşük not, yüksek faiz ve sürekli borç ihtiyacı ile oluşan kısır döngü.

Bu döngü aslında yüksek faiz oranlarında borç vermek isteyen finansal kuruluşlar ve kendilerine sürekli müşteri sağlayan kredi derecelendirme kuruluşları için tam da istenilen bir şey.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının da bu döngünün kendi lehlerine çalışması için sürekli bunun üzerinde çalıştıklarını ve algı oluşturduklarının gördük. Türkiye ekonomisi gerçekten bu döngü nedeniyle kredi derecelendirme kuruluşlarından yıllarca çok çekti.

TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPILABİR SEVİYEDE NE ZAMAN NOT VERDİLER?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar