Türkiye’de yeni dönem başlıyor

Türkiye’de bugün itibariyle yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemde hep birlikte değişim ve dönüşümün yeni bir hükümet sistemi ile somut hale getirilmiş olduğunu göreceğiz. Bu yüzden yeni...

Türkiye’de bugün itibariyle yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemde hep birlikte değişim ve dönüşümün yeni bir hükümet sistemi ile somut hale getirilmiş olduğunu göreceğiz. Bu yüzden yeni dönemin birçok alanda değişim ve yapılanma adına iyi bir başlangıç olduğunu şimdiden söyleyebiliriz.

Bu yapılanmanın ekonomiden eğitime, sağlıktan güvenliğe, tarımdan maliyeye kadar birçok alanda değişim ve dönüşüm getirmesi bekleniyor.

Bu değişimin hayata geçirilmesi için de başta bakanlıklarda ve kurumlarda gerçekleştirilen yeniden yapılanma bir hayli önem taşıyor.

EKONOMİDE VE EKONOMİ YÖNETİMİNDE YENİ DÖNEM

Ekonomide yeni dönemin başta kurumsal yapıda yani bakanlıklarda ve ekonomi kurumlarında yeni bir anlayışı beraberinde getirmesi bekleniyor. Çünkü şu bir gerçek ki, ülkelerin ekonomik performans değerlendirmelerinde yani ülkeler arasında var olan büyüme oranları ve kalkınma seviyeleri arasındaki farklılıkların açıklanmasında, kurumlar önemli roller oynamaktadır.

Dolayısıyla ekonomik performans büyük ölçüde kurumların oluşturduğu motivasyon, teşvik ve destek ile belirlenmekte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar