TANAP açılışından izlenimler

Salı günü enerjinin ipek yolu olarak tanımlanan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılışı için Eskişehir’deydik.TANAP projesi için imzaların atıldığı 2012...

Salı günü enerjinin ipek yolu olarak tanımlanan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılışı için Eskişehir’deydik.

TANAP projesi için imzaların atıldığı 2012 yılından , temel atma töreninin gerçekleştiği 2015 yılına ve açılışının yapıldığı 12 Haziran 2108 tarihine kadar geçen sürede şahsen bu proje ile ilgili çok yazı yazdım, raporlar ve analizler kaleme aldım.

Bu nedenle TANAP’ın açılışını görmek ve enerjinin ipek yoluna şahitlik yapmak benim için önemliydi.

AÇILIŞ TÖRENİNE KİMLER KATILDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Azerbaycan, Sırbistan, Ukrayna ve KKTC Devlet başkanları katıldı. Bu katılımcıların yanında yurt içi ve yurt dışından enerji sektörünün önde gelen yöneticileri, iş insanları , proje ortaklarının üst düzey yöneticileri, ABD, Avrupa Birliği ve Güney Gaz Koridoru’nu oluşturan ülkelerin sektör temsilcileri katıldı.

Açılışa katılan devlet başkanları birer konuşmayla hem TANAP’ın hem de Türkiye’nin bölgede başta enerji olmak üzere üstlendiği sorumluluğun önemini dile getirdiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar