24 Haziran seçimlerinde “sosyal politikalar” konuşuluyor

24 Haziran seçimlerine doğru siyasi partilerin seçim beyannamelerinde “sosyal politikalar” en önemli konuların başında geliyor.Türkiye’nin özellikle son yıllarda AK Parti hükümetlerinin sosyal politika...

24 Haziran seçimlerine doğru siyasi partilerin seçim beyannamelerinde “sosyal politikalar” en önemli konuların başında geliyor.

Türkiye’nin özellikle son yıllarda AK Parti hükümetlerinin sosyal politika uygulamalarında görünürlüğünü gittikçe arttırması ve sosyal harcamaların GSYH içindeki payında önemli oranda bir artış yaşanması nedeniyle seçime doğru tüm siyasi partiler ana gündemlerine sosyal devlet anlayışını yerleştiriyor.

Türkiye’deki sosyal politika uygulamalar arasında sosyal yardımlar, sosyal hizmetler (evde bakım gibi), öğrencilere verilen burslar ve emeklilere verilen ek ödemeler gibi uygulamaların öne çıktığı görülmektedir.

Bu uygulamalar aslında toplumun tüm kesimlerini özellikle de dezavantajlı kesimlerini ilgilendirmektedir. Yani sosyal politikaların kapsamı gittikçe genişlemektedir.

SOSYAL POLİTİKALAR NEDEN ÖNEMLİ?

Bir ülkede sosyal politika uygulamalarının hayat bulması demek GSYH’nin her bir vatandaşı tarafından paylaşılması ve makro anlamda gerçekleşen ekonomik büyümenin mikro düzeyde de hissedilmesi yani kapsayıcı büyümenin gerçekleşmesi, ekonominin yapıtaşı olan her bir hanenin sosyal refahtan pay alması anlamına gelmekte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar