Seçim beyannamelerinde ekonomi

24 Haziran seçimlerine doğru siyasi partiler seçim beyannamelerini açıklamaya devam ediyorlar. Beyannameler, yalnızca siyasi partilerin ya da Cumhurbaşkanı adaylarının vaatleri yani harcama kalemleri ile ilgili olmaması gerekiyor....

24 Haziran seçimlerine doğru siyasi partiler seçim beyannamelerini açıklamaya devam ediyorlar. Beyannameler, yalnızca siyasi partilerin ya da Cumhurbaşkanı adaylarının vaatleri yani harcama kalemleri ile ilgili olmaması gerekiyor.

Beyannamelerde, Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı yani hem içerden hem dışardan oluşturulan şoklara ve spekülasyonlara maruz kalmaması ya da bunları kısa sürede bertaraf etmesi için, ekonominin sorunlu alanlarına ve üretim tarafına yani vaatlerin kaynaklarına da odaklanılması gerekiyor.

Dolayısıyla siyasi partilerin ekonominin sorunlu alanlarına ve üretim tarafına odaklanmasına yani ekonomide yeni bir başarı hikayesi yaşanması için yeni bir yol haritası sunmalarına ihtiyaç var.

PEKİ NEDİR BU YOL HARİTASI?

Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarından biri olan cari açık, dış ticaret açığı ve dolayısıyla enerjide yüksek oranda dışa bağımlılık nedenlerinden kaynaklanıyor. Peki madem ki Türkiye’de sürekli dış ticaret açığı var ve bu dış ticaret açığı cari açığa neden oluyorsa bununla ilgili çözüm ne olmalı?

Öte yandan enerjide yüzde 70 oranındaki dışa bağımlılık göz önüne alındığında ve Türkiye’deki büyüme trendine bakıldığında önümüzdeki süreçte enerji ihtiyacı daha da artacaksa bunu azaltmak için acil olarak hangi somut önlemler alınmalı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar