Faizi düşürmenin yolları

Yeni dönemde üzerinde en çok konuşulacak konulardan biri olan faiz konusu, gerek düşük faiz uygulamaları gerekse faize alternatif yeni araçların geliştirilmesiyle önümüzdeki süreçte gündemde oldukça...

Yeni dönemde üzerinde en çok konuşulacak konulardan biri olan faiz konusu, gerek düşük faiz uygulamaları gerekse faize alternatif yeni araçların geliştirilmesiyle önümüzdeki süreçte gündemde oldukça geniş bir yer tutacaktır.

Yüksek faizin hem ekonomik büyüme için bir tehdit oluşturması hem de kredi derecelendirme kuruluşları ve finans kuruşlarının faizlerin artırılması için kurlardaki hareketliliği bir sopa olarak kullanması, faiz konusu üzerinde ciddiyetle durulması gerektiğini her geçen gün zorunlu hale getiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığıseçim manifestosunda“Ahdim olsun ki; faizler, enflasyon ve cari açık düşecek” vurgusu başta da faiz konusunda yeni bir yol haritasının belirleneceğine işaret ediyor. Olması da gerekiyor açıkçası.

Tam da bu noktada faiz oranlarını düşürecek yeni çalışmalar ve faize alternatif yeni finansal araçların geliştirilmesi elzem gözüküyor. Bu nedenle, Türkiye’nin artık mevcut finansal sistem, bu sistemde kullanılan sığ finansal araçlar ve başta da yüksek faizlerle yürümesi zor.

FAİZE ALTERNATİF ARAÇLAR NELER OLMALI?

Yeni dönemde bankaların verdiği faiz, stopaj vergisi ve karşılıkların etkisini azaltan hatta sıfırlayan alternatif bir sisteme gerek duyulduğu gayet açık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar