24 Haziran seçimlerine giderken başlatılan ekonomik operasyon

Son dönemlerde kur üzerinden kara propagandanın başlatılmış olması, 24 Haziran seçimlerinde ekonominin ve buna bağlı olarak vaatlerin ne kadar önemli olduğunu açıkça göstermektedir.AK Parti’nin son 16...

Son dönemlerde kur üzerinden kara propagandanın başlatılmış olması, 24 Haziran seçimlerinde ekonominin ve buna bağlı olarak vaatlerin ne kadar önemli olduğunu açıkça göstermektedir.

AK Parti’nin son 16 yıllık iktidarında ekonominin esas gündem olması ve ekonomik kazanımların sürekli olarak seçimlerin kazanılmasına vesile olması göz önüne alındığında; bir çok aktörün ekonomi üzerinde yeni bir kara propaganda başlatmasının nedeni açık değil mi?

Denedikleri birçok yolun ve metodun sonuç vermediğini artık anlamış olmalılar. Özellikle 2013 yılından beri başlayan ve halen devam eden bu süreçte yaşadığımız Gezi olayları, 17/25 hukuk darbesi, 15 Temmuz darbe girişimi ve kredi derecelendirme kuruluşlarının haksız şekilde yaptıkları kredi notu indirimi ile yapamadıklarını, belki de son koz olarak, kur üzerinden denediklerini görüyoruz.

Çünkü biliyorlar ki ancak ekonomi alanında oluşturacakları negatif algı operasyonlarıyla seçmenlerin kafasında soru işaretleri oluşturabilecekler.

KUR SPEKÜLASYONU İLE NEYİ AMAÇLIYORLAR?

Son dönemlerde başta kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s yaptığı not indirimi ve sonrasında uluslararası finans kuruluşlarının buna göre yaptıkları değerlendirmelerle yeni bir kara propaganda süreci tekrar başlatıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar