İstihdam seferberliği meyvelerini veriyor

Türkiye’nin temel ekonomik meselelerinin başında “işsizlik” gelmektedir.  İşsizliğin azaltılması ve işsizlikle mücadele konusunda son dönemlerde başlatılan istihdam seferberliği ile istihdamda ...

Türkiye’nin temel ekonomik meselelerinin başında “işsizlik” gelmektedir.  İşsizliğin azaltılması ve işsizlikle mücadele konusunda son dönemlerde başlatılan istihdam seferberliği ile istihdamda  önemli bir artış gerçekleşti.

TÜİK tarafından açıklanan Eylül  dönemi istihdam verilerine göre istihdamda yaşanan artış, hem gerçekleşen yüksek orandaki büyümenin tabana yayıldığını, yani kapsayıcı büyümenin gerçekleştiğini, hem de uygulamaya konulan teşviklerin olumlu sonuçlar doğurduğunu gösteriyor.

PEKİ, İSTİHDAMDA SON BİR YILDA NELER OLDU?

TÜİK tarafından açıklanan Eylül dönemi verilerinde de görüldüğü üzere istihdamın artırılması için verilen teşvikler, üçüncü çeyrekte gerçekleşen yüzde 11.1 oranındaki rekor büyüme, ekonomide sağlanan istikrar ve kapsayıcı büyüme politikaları işsizlik oranlarının düşmesine ve işgücüne katılımın yükselmesine yardımcı olmuş.

2017 yılı Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre işgücüne katılım oranı 0.8 puan artmış.  Cinsiyet bazında bakıldığında ise kadınların erkeklere oranla daha fazla işgücüne katılım sağladıkları görülmüştür. Buna göre işgücüne katılımda kadınlarda 1 puanlık artış yaşanırken bu oran erkeklerde 0,6 olarak gerçekleşmiştir.

Bu sonuçlar önümüzdeki dönemlerde kadın istihdamın ekonomiye yeni bir ivme katması açısından çok önemli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar