Gelecek enerjide

Bugün Uluslararası Kalkınma Derneği ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından  dün gerçekleştirilen  'Türkiye Kalkınma  Zirvesi'nden bahsedeceğim sizlere.Bu zirveleri eskiden kamu kurum ve...

Bugün Uluslararası Kalkınma Derneği ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından  dün gerçekleştirilen  'Türkiye Kalkınma  Zirvesi'nden bahsedeceğim sizlere.

Bu zirveleri eskiden kamu kurum ve kuruluşları düzenliyorlardı. Şimdi ise üniversite öğrencileri gerçekleştiriyor. Zirve oturumları Türkiye’nin gerçek gündemi ve Türkiye ekonomisinin de önemli  eksenleri olan Enerji, Güvenlik ve Ar-Ge idi.

Hem enerji oturumuna katılan ve oturumu yöneten hem de son yıllarda enerji alanında çalışan birisi olarak enerjinin bu kadar talep görmesi ve sorulan sorular beni çok umutlandırdı.

Gördüğüm manzara Türkiye’de enerji konusu artık herkesin gündeminde olan bir konu. Üniversite öğrencileri tarafından enerji konusunun bu kadar önemsenmesi ve enerji alanında kendine gelecek araması,  bu alanda ne yapabiliriz merakı beni çok mutlu etti.

Bu arayış ve merakla yeni nesil gençler artık kamudan çok özel sektöre meyil etmeye başlarken özel sektörde gördükleri başarı hikayelerinden de olumlu etkileniyorlar.

Enerji oturumunda bir taraftan enerji arz güvenliği için yerli kaynakların önemi vurgulanırken; diğer taraftan dışarıya olan bağımlılığın azaltılmasında önemli bir rol oynayan güneş, rüzgar, biyogaz enerjisi yani yenilenebilir enerjiden bahsedildi. Yenilenebilir enerji alanında Türkiye’de son yıllarda yapılan çalışma ve yatırımların Türkiye ekonomisi için oldukça önemli adımlar olduğunu unutmamak gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar