ŞEB forumlarında ekonominin nabzı tutuluyor

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı Türkiye’nin tamamında ekonominin nabzını tutmak için  24 Kasım’da Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB)  Forumu’nu başlattı. Şu ana kadar...

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı Türkiye’nin tamamında ekonominin nabzını tutmak için  24 Kasım’da Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB)  Forumu’nu başlattı. Şu ana kadar Bingöl, Kırşehir,  Zonguldak, Elazığ, Karabük, Bartın ve Mardin’de gerçekleşen forumun bugünkü durağı ise  Diyarbakır.

Şehirlerin nabzını tutan bu forumun yapıldığı Elazığ ve Mardin illerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Cevdet Yılmaz ile beraber katıldık.   

Tüm illerde şunu fark ettim ki belli aralıklarla tüm alanlarda olduğu gibi ekonomide de halkın, yerel yönetimlerin, teşkilatların, iş çevrelerin STK’ların ve diğer sivil aktörlerin sesini duymak ve politika oluşturmak gerekiyor. Tarafların katılımcı anlayışıyla ortaya çıkan fikirler, şehirlerde gerçekleştirilecek yatırımlarda bir yandan memnuniyeti artırırken diğer yandan da gerçekleştirilecek yatırımların benimsenmesini sağlayacaktır.

PEKİ FORUMLARDA NELER KONUŞULUYOR?

Bu forumlarda çok açık olarak AK Parti tarafından geçmişte halkın memnun olduğu yatırımlar ve projeler soruluyor. Bu memnuniyet derecesi karar vericilere önemli bir yol haritası sunacak. Aslında, şunu gördük ki şehirler gerçekleştirilen yatırımlardan memnun ve bunlara yenilerinin eklenmesini istiyor.

Mesela Bingöl’de havaalanı şehrin vizyonunu değiştirmiş. Elazığ’ın coğrafi konumu itibariyle bulunduğu bölgede ulaşım projeleriyle önemli kavşak noktasına oturması şehri farklı bir yere taşımış. Mardin ise UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine dâhil edildiği takdirde hem ülkemize ve dünya turizmine hem de kendi sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak bir şehir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar